Anmeldelse: Alfaview 37″

Alfaview 37″

AlfaView 37 LCD TV

Udkom: December 2005

Teknologi og specifikationer: Mål og vægt: Mål (b x h x d): 91,5 x 55,7 x 10,2 cm Højden med bordstander: 62,5 cm Vægt: 26 kg Maksimalt strømforbrug: 180 watt De forskellige løsninger anvendes, når man har koblet eksternt udstyr til skærmen fx. En computer via DVI porten. Vippe-drejefunktion Bordstanderen kan ikke vippes og monteres på skærmen med skruer. Det er derfor desværre ikke muligt at vippe eller dreje fjernsynet, når den er monteret på bordstanderen. Features: Lyd: Lydmæssigt er dette tv i særklasse. Den indbyggede forstærker virker over al forventning. Der følger ikke højttalere med fjernsynet. Det er dog nemt at eftermontere disse, da der er klargjort montering i siderne på skærmen. Lyden i fjernsynet er dog rigtig god, da den indbyggede forstærker gør det muligt at vælge sound mode, som har mulighederne: ”standard, movie, music og news”.

Man kan også vælge special effects i lyddelen, som muliggør at danne en surround sound effekt, hvor det lyder som om lyden kommer fra alle sider. Denne feature fungerer rigtig godt og det overgår min forventning. Endelig er det en mulighed, at man kan ændre på en lang række indstillinger og dermed få lige præcis den lyd, som man selv gerne vil have.

PIP (Picture in picture): Fjernsynet har en fantastisk egenskab. Den kan splitte skærmen i 2, hvilket gør at man har mulighed for at se 2 kanaler på samme tid.

Tekst-TV kan også anvendes på den ene del af skærmen, mens man ser en anden kanal på den anden del. Man kan yderligere vælge om Tekst-tv skal vises fuldt synligt eller transparent på skærmen. Setups: Auto scan: Auto scan scanner tv’ets frekvensområde på antennesignalet igennem og sørger for at gemme alle de kanaler, som der er mulighed for at modtage. Det er meget smart at fjernsynet selv kan indstille kanalerne. Det er dog ærgeligt, at man ikke selv kan bestemme rækkefølgende på kanalerne, det kan dog ændres manuelt efterfølgende via set funktionen.

Video noise reduction: En funktion der sørger for at filtrere støj fra i billedkvaliteten. Billedet bliver derved skarpere. Støj stammer fx fra dårlig dækning eller fra en stueantenne.

Fjernbetjening:

Fjernbetjeningen er meget brugervenlig. Man tænder på den røde knap og det er hurtigt at indstille de forskellige funktioner via fjernbetjeningen i fjernsynets menu funktion. Menuerne er nemme og overskuelige.

Farver på skærm:

Kontrasten på fjernsynets skærm er rigtig god. Det er skarpt og farverigt. Der er mulighed for at skrue op og ned og ændre på farvetemperaturen, så man kan få farven lige som man gerne vil have den.
Design: Fjernsynet er meget tyndt. Det stikker kun 10 cm. i dybden. Tv’et er udstyret med en meget stilfuld metalramme med runde former, hvilket gør helhedsindtrykket meget harmonisk og lækkert.

Foden er tung og virker meget robust. Den har runde former, som skærmen og har og det gør, at helhedsindtrykket virker meget eksklusivt og fremstår meget pænere end andre tv-producenters.

Jeg synes at skærmen er lækker, når den er monteret på foden, men vil nok anbefale at vælge at købe et vægbeslag og sætte den flade skærm op på væggen. Den kommer til at virke meget let, når den sidder på væggen.

Skærmmenuen er lækkert konstrueret. Den minder om en Windows opsætning og er meget nem at tilgå.

Ekstra udstyr: Ønsker man at tilknytte separat udstyr, som dvd, vhs eller computer, vælger man blot input på skærmen under indstillinger. Her fremkommer det udstyr man har valgt at tilknytte tv’et og man vælger den ønskede udgang.

Min afgørelse: Jeg kan varmt anbefale dette tv. Det er et lækkert design, kun 10 cm. tykt og dermed et af de tyndeste skærme på markedet. Lyden er rigtig god og special effekt featuren, sætter prikken over i’et.

37” er et rigtigt stort tv. Fjernsynet er pludselig blevet en større del af stuen og det skal pludselig fremhæves i stedet for at blive gemt væk. Det er et stort lækkert tv med den nyeste teknologi.

Fjernsynet har en overlegen billedkvalitet med dets skarphed og farvesammensætning, der kan sætte de andre tv producenter til dørs. Jeg er ret imponeret over de mange lækre detaljer: Indbygget forstærker, opbygning i ren metal, tilslutningsmulighederne, designet, menuen osv. Min konklusion bliver at dette tv er virkelig gennemarbejdet og jeg kan kun anbefale dette videre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *