Anmeldelse: Alfaview 42

Alfaview 42
AlfaView 42

Udkom: 18/12-2006

Teknologi og specifikationer:

 

Mål og vægt: Mål (b x h x d): 105,6x 64,8 x 10,2 cm Højden med bordstander monteret 71,2 cm Vægt: 35kg Strømforbrug: max 220w Vippe-drejefunktion: Bordstanderen kan ikke vippes. Den monteres på skærmen med skruer. Det er derfor desværre ikke muligt at vippe eller dreje fjernsynet, når den er monteret på bordstanderen.

Synsvinkel: Synsvinklen er helt optimal. Der er næsten ingen ændring i billedet selvom man sidder meget yderligt i forhold til skærmen. Features:

Lyd:

AlfaView tilbyder endnu engang at man kan tilrette lyden efter ”standard, movie, music og news”. Man har også mulighed for at indstille lyden efter de præferencer man selv har, fx ekstra bas. Der er endnu engang mulighed for igennem special effects at få surround sound lyden, hvor det lyder som om at lyden kommer fra alle sider.

PIP (Picture-in-picture): Det er muligt at splitte skærmen i 2, hvor man har mulighed for at se 2 kanaler på samme tid, da fjernsynet har dobbelt tuner. Det kan vælges som et lille og stort billede i hjørnet eller 50/50.

Setups: Sleep: Tv’et har sleep funktion med mange valgmuligheder fra 10-180 min.

Tænd/sluk timer: Der er mulighed for at man skal sætte fjernsynet til at tænde / slukke på et bestemt tidspunkt. Picture freeze: Det er muligt at fryse billedet på skærmen, som fungerer ligesom pauseknappen på dvd maskinen. Man kan dog ikke pause selve tv programmet. Fjernbejening: Fjernbetjeningen er ikke opdateret og er ikke så flot, som resten af fjernsynets helhedsoplevelse. Den virker lidt for let og plastikagtig. Fjernbetjeningen ligger stadig godt i hånden og placeringen af taster giver en god styring af de forskellige funktioner.

TekstTV :

Fjernsynet har 4000siders hukommelse. Man kan også vælge at se tekst-tv gennemsigtigt og 50/50 med TV program ved siden af.

Design: Der er ikke mange ændringer på designet på tv’et. Det gør ikke så meget, da designet stadig er meget holdbart og stadig lever op til AlfaViews kendetegn. Fjernsynet består stadig med en aluminium ramme omkring. Dette gør at det fremstår utroligt eksklusivt og stilrent.

Foden er tilpasset skærmens størrelse og er der for en del bredere i forhold til fjernsynet. Dette gør at fjernsynet fremtræder større og mere elegant. Foden er lavet i plastisk, men det er ikke noget der skæmmer helhedsudtrykket.

Højtalerne er i nyt design, der passer rigtig godt til fjernsynet. De er ligeledes lavet i aluminum lige som skærmen.

Bagsiden er pænere end det normalt ses på fjernsyn generelt. Her en helstøbt bagside i sort med stik monteret nederst. Fjernsynet er derfor også pænt fra siden, hvor mange med plastik bagside falder igennem.
Vægbeslaget er anderledes end andre vægbeslag. Det skal ikke skrues ind i selve fjernsynet, det skal kun hægtes på vægdelen. Dette gør at det er muligt at skubbe fjernsynet lidt ud fra væggen, så det er nemmere at komme til med diverse kabler. Beslaget er ikke justerbart.
Min afgørelse: Fjernsynet holder stadig i min optik.

Designet er stadig helt fænomenalt. Foden til skærmen er pænere end andre tv udbyderes og de nye højtalere er bestemt også værd at nævne.

Fjernbetjeningen trænger dog til en opdatering.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *