Hvad Er 4K?

Jumpstory -

Du har sikkert set 4K-mærket på en lang række af de nyeste TV, når de står udstillet i butikkerne. Men hvad er 4K? Lær den høje opløsning på din skærm at kende, så du kan se, hvad et TV med 4K-opløsning betyder for dig.

4K er betegnelsen for skærme med en opløsning, der er fire gange højere end et full HD-tv med en opløsning på 1920 x 1080 pixels. En 4K-skærm har 3840 x 2160.

4K - standardopløsningen på nye tv

4K er på ganske få år gået fra at være ekstremt dyrt til i dag at være standarden, når det gælder opløsningen på de fleste nye fjernsyn. 

Med 4K får du en langt bedre billedkvalitet, hvor billedet vedbliver med at stå skarpt og detaljeret, selvom du befinder dig tættere på det i forhold til et full HD-tv.

Hvis ikke 4K har overhalet full HD i 2020, så vil det helt klart gøre det i løbet af 2021, da du efterhånden kan få 4K-tv til omkring 3.000 kr.

Har du bemærket, at tv-skærme er blevet større? Hvis du har, så er du ikke galt på den. Det skyldes nemlig, at 4K har været med til at gøre det muligt at lave større skærme, uden at billedkvaliteten bliver dårligere.

Det er lige før, at 55 tommer efterhånden er udgangspunktet, mens 65 tommer skærme langt fra er ualmindelige. Her er udsigten også, at du får endnu bedre skærme i samme eller større størrelse fremover, da teknologien blot vil blive forbedret.

Ulempen ved 4K er, at det stadig er så nyt, så det langt fra er alle tv-udbydere eller streamingtjenester, der tilbyder indhold i 4K-kvalitet.

Tak for støtten

Vi takker avXperten for deres støtte til dette indlæg. På deres webshop kan du finde et stort udvalg af smart elektronik, lige fra bluetooth headsets til walkie talkies eller måske et nyt gamer keyboard.