Hvad Er QHD?

Tranmautritam -

Inden for teknik, så findes der masser af forkortelser, og det er de færreste, der har styr på dem alle. Men vi hører heldigvis ikke til blandt de færreste. Vi har helt styr på det. 

Hvad er QHD? QHD er en forkortelse for Quad High Definition, der i tal dækker over 1440p. Denne type er primært noget, man bruger til computerskærme, som man ofte vil omtale som 2K skærme. QHD er ofte at foretrække frem for Full HD, da det givere et skarpere billede, der er mere velegnet til videospil. 

Hvis du lige nu sidder og kigger på en Full HD skærm (1080p), så vil du opleve en kæmpe forskel, når man skifter til QHD. De er ganske vidst også betydeligt dyrere, men med tiden vil de kun blive billigere og billigere. 

Så er du typen, der aldrig går ned på udstyr, så bør du helt klart overveje at investere i en QHD skærm. Du bør dog være opmærksom på, at der skal en tilsvarende kraftig computer til for at få det optimale resultat. 

Kobler du den til en billig computer, så er det ligesom at koble en KIA motor i en ferrari. Det fungerer ligesom ikke rigtig, selvom det ser fint ud, når det er slukket.