Hvad Står TV For?

Jumpstory -

TV står for television og bruges for det apparat, som kan modtage og fremvise såkaldte bevægelige billeder. Ja, beskrivelsen af et TV lyder lidt gammeldags og støvet, men den er skam god nok.

Forkortelsen TV stammer fra ordet television. Television er et sammensat ord med rødder i det græske sprog. Her betyder "tèle" fjern, mens "visio" betyder syn. Sammensat bliver det til television - og på dansk fjernsyn.

Historien bag TV'et

Ordet television - altså TV, blev faktisk brugt allerede før selve TV'et blev opfundet. Den første brug af ordet var at finde i begyndelsen af 1900-tallet, mens brugen af TV'et først kom i slutningen af 1920'erne. Det var dog først efter Anden Verdenskrig, at mediet for alvor begyndte at blive udbredt i USA.

De første TV kom til Danmark i 1930, mens det første danske TV-program blev produceret i 1932. I løbet af de første mange år var den helt store udviklingen indenfor TV, at sort/hvid blev erstattet af farvefjernsynet. 

I første omgang skulle man den gang betale licens ud fra, om man havde sort/hvid TV eller om man havde farvefjernsyn. Denne fordeling fortsatte faktisk helt op i det 21. århundrede. 

Udviklingen af TV tog dog voldsom fart i begyndelsen af 2000-tallet, da de første fladskærme begyndte at gøre deres indtog.

De første farvefjernsyn havde en størrelse på 12 tommer og kostede i 1954 omkring 1.000 dollars, da de udkom i USA. Det svarer i 2020-priser til 9.600 dollars - altså omkring 64.000 kr. i 2020. 

En ny fladskærm koster i 2020 mellem 2.500 kr. og har typisk en størrelse på 55 tommer.

Vi takker for støtten

Vi takker avXperten for deres støtte til dette indlæg. Find et kæmpe udvalg af diverse teknologi, kabler og tilbehør. som en ny computer stol til kontoret. på deres omfattende webshop.