Hvad Er 8K? Så Vild Er Opløsningen

Pixabay -

8K? Hvad er 8K? Er vi ikke kun nået til 4K TV? 4K er stadig ved at blive udrullet helt på de danske fjernsyn, men der findes faktisk også 8K TV. 

8K står for en opløsning på 7680 x 4320 pixels. Det betyder, at et 8K-fjernsyn har 33.177.600 pixels. Et full HD-tv har 2.073.600 pixels. Så du får en opløsning, der er 16 gange bedre end et full HD-fjernsyn, når du vælger 8K.

Behøver jeg købe et 8K-fjernsyn nu?

Full HD er stille og roligt ved at blive erstattet af 4K, der er ved at blive standarden for tv. Det er dog endnu ikke alle streamingtjenester eller tv-udbydere, der sender i 4K-kvalitet, så du kan godt sige, at 4K endnu ikke er helt udrullet. 

Et forsigt bud er derfor, at der går mindst 4-5 år, inden 8K for alvor begynder at være aktuelt i forhold til, at du også kan se indhold i 8K. Du behøver derfor ikke skynde dig ud og købe et 8K TV nu. Det vil nemlig være begrænset, hvor meget effekt du får med et 8K-fjernsyn kontra et 4K.

Udviklingen af 8K-skærme skal først i gang med at ramme den fase, hvor de kan masseproduceres til en billigere pris, så de kan komme ned i et prisleje, hvor de er relevante for en bredere del af befolkningen.

8K-fjernsyn er stadig så nye, at de billigste af dem koster fra 20.000 kr. i 2020. Her er der oftest tale om 65-76 tommer skærme. Til sammenligning kan du få et 4K-tv på 55 tommer til omkring 3.000 kr., så du betaler mange penge for et tv, hvis fulde effekt du endnu ikke kan drage nytte af, hvis du køber et 8K-fjernsyn nu.

Tak for støtten

Vi siger til sidst tak til avXperten for alt deres støtte til vores indlæg. Find et stort udvalg af elektronik heriblandt moderne udgaver af gaming tastaturer, headsets eller måske en negativ scanner til at overføre dine gamle fotos til digitale udgaver.