Hvad Er Ultra HD? Se Hvad UHD Er

Pixabay -

Ultra HD er betegnelsen for ultra high definition tv. Du ser tit mærker med UHD på diverse TV i butikkerne, men det er vigtigt, at du er opmærksom på, at ultra HD ikke er det samme som 4K eller 8K, selvom mærket sidder på disse skærme.

Ultra HD har en opløsning på 3840 x 2160, hvilket er lidt mindre end en 4K-opløsning der har 4096 x 2160 pixels. Det ændrer dog ikke på, at de fleste 4K-skærme rent faktisk er UHD-skærme med en opløsning på 3840 x 2160 i stedet for 4096 x 2160.

Ultra HD til både 4K og 8K

For bare at gøre det hele endnu mere forvirrende, så dækker betegnelsen ultra HD ikke blot over en men hele to opløsninger. UHD bruges nemlig til både 4K og 8K-skærme. 

Der kastes endnu en betegnelse ind her, for 8K kaldes faktisk også for QUHD - Quad ultra HD.

UHD kontra 4K og 8K er lidt det samme, som da man kørte full HD med 1080p og 1080i - hvis du kan huske det. Forskellen her er ikke i opløsningen men i det tidsdomæne, hvori billedet vises. 

Hvis du skal ud og se på et nyt TV, vil du med stor sandsynlighed se, at der står enten 4K eller UHD - eller begge dele, på skærmen. Det er, som nævnt tidligere, fordi, at de fleste 4K-skærme i dag alle har en UHD-opløsning og ikke den reelle 4K-opløsning. Du kan derfor se, at 4K står som 2160p mange steder.

Stort set alle ultra HD-tv er det, som man kalder for et smart TV, så det behøver du som regel ikke bekymre dig om, når du skal se på en UHD-skærm.

Tak for støtten

Vi siger til sidst tak for støtten til dette indlæg. Find et stort udvalg af moderne elektronik samt fortidsminder som en vinyl afspiller til dine gamle plader i avXpertens store udvalg.