Hvad Er Full HD? Forstå Den Høje Opløsning

Jumpstory -

Full HD var for alvor den skærmopløsning, der satte skub i folks brug af fladskærme. Full HD er en skærmopløsning på 1920 x 1080 pixel, hvilket betyder, at skærmen har 2.073.000 pixels. 

Med full HD blev tv-skærmene noget større end tidligere, hvor et 28 tommer tv var stort. Med full HD kunne man nu se tv på et 32 tommer tv og stadig få en god skærmopløsning.

Full HD og HD er ikke det samme

En HD-opløsning er på 1280 x 720, mens full HD er 1920 x 1080. HD Ready svarer på mange måder til, at en skærm kunne vise HD-kvalitet - altså 1280 x 720. HD Ready er dermed ikke det samme som, at skærmen kan vise full HD-kvalitet.

HD og især full HD var den opløsning, der gjorde, at visningen af tv gik fra formatet 4:3 til 16:9 - altså det bredformat som vi kender i dag.

Full HD var i 2020 mere eller mindre standarden, når man taler om en fælles opløsning på tv-udsendelser og streamingtjenester. Full HD vil dog over de kommende år blive udfaset mere og mere, da opløsningen 4K vinder mere og mere ind.

Du finder derfor enten full HD-fjernsyn meget billigt, hvis du overhovedet kan finde dem på markedet i dag, da flere og flere producenter er i den del af deres produktionsflow, at 4K har erstattet full HD.

Mens full HD giver gode billeder op til 32 tommer, så giver 4K gode billeder op til 55 tommer. Full HD vil derfor om få år været ret meget udfaset. 

Full HD var for alvor med til at sætte gang i den digitale revolution indenfor måden, hvorpå vi i dag ser tv. 

Tak for støtten

Vi siger til sidst tak til avXperten for deres støtte til dette indlæg. På deres webshop finder du alverdens elektronik, heriblandt smarte headphones med bluetooth, segboards eller måske et sæt walkie talkies til ungerne.